Julpyssel o Julfirande!

Julen firades i år ute i skärgården med hela familjen, så allt viktigt pyssel med nya grejjor som skulle byggas fick göras i förväg hemma med förhoppningen att skulle fungera, väl på plats i shacket. Det gjorde det, tack och lov !
Shacket är numera helt ombyggt (pågående, never ending ?!?) så en del speciallösningar krävs. Ett gyllene tillfälle att få vara kreativ, uppfinna och sen ta fram lödpennan och resten av verktygen, Den härliga doften av lödrök blandade sig väl med dofterna från hyacint, glögg och pepparkakor!
Ett litet urval av små fiffiga lådor syns här på bilden nedan 🙂

Det är en del “specialbyggen” till den nya setupen i shacket som syns på bilden. Det har ju dessutom tillkommit ett ACOM A1200S som PA på QTH Djurö, och då jag sedan tidigare kör allt remote vid behov vill jag naturligtvis även få in slutsteget på nätverket, något som kräver lite möda i form av kablage etc.
Det kommer artiklar om samtliga små gizmos på bilden och naturligtvis en artikel om ACOM-slutsteget, men ni får dock hålla er till tåls ett tag då andra åtaganden kommer i vägen.

På julafton och juldagen kördes en hel del (74st) QSO med hela världen från Brazilien, Hawaii, USA, Puero Rico, Sydafrika, Australien, Europa och Antarktis, den sistnämnda ett rart DX för min del ! Kul !
Märkliga konds med endast sporadiska öppningar på ovanliga tider som jag inte blev riktigt klok på, men vad vet jag min gamla…. o.s.v. 😉

Men, var var alla SM-stationer under julhelgen ?
Hörde väldigt få på lågbanden trots ihärdigt lyssnande och ropande.
Lite tråkigt, det brukade vara full fart på kvällstid, men nu var det istället gott om vänner från England, Tyskland, Irland och våra östra grannar.
Nåväl, det var väl antagligen annat som upptog tiden för “di svenske”
Tomten kanske inte hade vett att gå nån gång, utan blev kvar till annandagen 🙂

Julafton har sina traditioner, en är att vara tomte, den andra är julcigarren !
Den är lika självklar som Kalle Anka, Sill, Snaps och Julskinkan.
Här avnjuten ute på trädäcket med masten som bakgrund, den finaste bakgrunden jag kunde hitta 🙂

Det var riktigt mysigt ute i det fina landskapet med snö i träden, på taken, marken och beamen. Ja, hela stugan med omnejd såg ut som ett riktigt julkort !

Underbart för en Jämtlänning i exil ! 🙂

Och det nya PA:t, ja det är ju en av årets höjdare faktiskt, är djupt imponerad,
Slutsteget fungerar över alla förväntningar och jag har kört så mycket som conds, middagar med tillhörande efterkommande palt-koma, andra uppdrag och tiden tillåtit.
Det är en fröjd att köra stationen nu och det mesta börjar falla på plats.

Så, i väntan på lite nya saker på ingång, bl.a. en 7300:a från ICOM, ett HEIL-headset, en antennväxel av egen konstruktion, en transverter för 2m och ytterligare lite egna byggen med bl.a. 160m antenn får jag här ta tillfället att önska er alla en riktigt god fortsättning på julen !

73/